Een lekkere variatie! Een artisanale kaas oorspronklijk gemaakt in de plaats Nangis in de Île-de-France. De affimage duurt vijf weken en de smaak is karaktervol. Twee Normandische streekproducten samengevoegd tot een inmiddels zeer bekende lekkernij bij de echte kaasliefhebber. Een traditioneel gemaakte rauwemelkse Camembert, gerijpt met het residu van de appel-cider (Pommeau) maakt de smaak pittig, maar zeer delicaat. Kaas maken kan je zelf maar zorg er wel voor dat je proper water hebt dit kan alleen als je een waterontharder plaatst . Vraag hier een Waterverzachter prijs. Het is belangrijk dat je al roerend de temperatuur goed in de gaten houdt. Voeg net zoveel warm water toe totdat de wrongel een temperatuur heeft van 32 graden.
Makkelijk om mee te nemen voor bij de dagelijkse lunch of om gewoon een keer een puntje te snacken. Gewicht: 1,3 kg Vet %: 60 Melk: Koemelk Gewicht: 1 kg Vet %: 45 Melk: Koemelk Gewicht: 1 kg Vet %: 45 Melk: Koemelk Gewicht: 8 x 30 gram Vet %: 45 Melk: Koemelk Soort: Gepasteuriseerd Artnr: 1162 Soort: Rauwe melk Artnr: 1089 Soort: Rauwe melk Artnr: 1884 Soort: Gepasteuriseerd Artnr: 1021 9 11 Camembert Fin Normand Camembert de St.
Schapen en Geitenkaas kopen
9 13 Camembert Fin Normand 101 Camembert Noir moulé a la Louche AOP 11 1 Camembert de St. Hilaire Camembert Petit Normand 12 Een Franse Camembert verpakt in een ambachtelijk spanen doosje, ook wel boîte genoemd. Een belangrijk aspect is de mooie uitstraling, maar nog belangrijker: de smaak – zwitserse kaas. De Camembert rijpt in deze verpakking op een andere manier dan Camembert verpakt in papier waardoor u een veel delicatere smaak zal ontdekken.
De vorm wordt door dezelfde persoon vijf keer vol geschept waarna na het uitlekken een Camembert ontstaat. Handmatig snijdt men de randjes rondom af waarna ook handmatig de kaas wordt bestoven met de schimmelcultuur. Rijping in geconditioneerde ruimte zorgt voor een Camembert van topkwaliteit. De beste rauwemelkse Camembert volgens de kenners in binnen- en buitenland, gemaakt volgens de traditionele gebruiken maar met moderne toepassingen.
Camembert
Deze Camembert is op menige kaaskeuring bekroond met de Gold Medal. Een uitsnij-Camembert van, zonder te overdrijven, uitzonderlijke klasse. De Grand Normand heeft precies de smaak van een Camembert zoals wij die van vroeger kenden en waar de echte kaasliefhebber naar op zoek is. Gewicht: 250 gram Vet %: 45 Melk: Koemelk Gewicht: 250 gram Vet %: 45 Melk: Koemelk Gewicht: 250 gram Vet %: 45 Melk: Koemelk Gewicht: 1 kg Vet %: 45 Melk: Koemelk Soort: Gepasteuriseerd Artnr: 1015 Altesse 141 Soort: Rauwe melk Artnr: 1025 Le Merlemont Coup 151 Vacherin Mont d’Or Soort: Rauwe melk Artnr: 1041 AOP 16 Morbier Soort: Rauwe melk Artnr: 1101 AOP Iedere industriële kaas heeft een veel lekkerder ambachtelijk alternatief, bijvoorbeeld: de Marcaire in ons assortiment (rode brie). zwitserse kaas.
Deze Franse kaas wordt gemaakt door een kleine, zelfstandige coöperatie in de Haut Saône. Door de kaas te wassen ontstaat de oranje-rode kleur en de verfijnde smaak die naar mate de kaas langer rijpt, pittiger wordt. Traditioneel en beroemd streekproduct uit de Comté. Deze lepelkaas is verkrijgbaar van september tot maart en wordt omringd door boomschors.
Morbier heeft een mooie, natuurlijke en vochtige korst. franse kaas. De zwarte laag was vroeger van roet, maar nu van een onschuldig groenteproduct. Het diende als beschermlaag op de wrongel tegen uitdrogen en insecten. Later op de dag maakte men de kaas af en voegde meer wrongel toe boven op de roetlaag (zwitserse kaas).
Zwitserse Kaas
Gewicht: 3 kg Vet %: 45 Melk: Koemelk Gewicht: 1 kg Vet %: 45 Melk: Koemelk Gewicht: 2,8 kg Vet %: 45 Melk: Koemelk Gewicht: 6 kg Vet %: 45 Melk: Koemelk Soort: Gepasteuriseerd Artnr: 1701 Soort: Gepasteuriseerd Artnr: 1887 Soort: Rauwe melk Artnr: 2404 Soort: Rauwe melk Artnr: 2561 2 3 Comté Bande Marron AOP 1 Comté Bande Vert AOP Beaufort AOP 4 Onetik Pyrénéen Croute Noir 5 Raclette au lait Cru AOP 6 Chèvre Le Pisé du Lot 7 8 Selles-sur-Cher AOP Bleu d’Auvergne AOP Italië 8 pag.
Dat is de minimale AOP-eis. De productie van Beaufort ligt op ongeveer 98. 500 stuks van circa 44 kg. Helaas is de vraag in Frankrijk zo groot dat export naar andere landen bijna nihil is. Comté gekenmerkt door sappige weiden waar de koeienrassen Montbéliard en Pie-Rouge grazen. Alleen de melk van deze rassen wordt gebruikt voor de Comté.
De kaas is heel aromatisch en de smaak licht nootachtig en branderig op de tong. Deze Comté met de groene band verkrijgt gedurende de rijpingsfase van zes maanden beetje bij beetje de voor deze streek typerende smaak en aroma. Eenmaal tot volledige rijpheid gekomen bezit hij tongstrelende kwaliteiten. Ook wel Tomme des Pyrénées genoemd.
Na de stremming wordt de wrongel gesneden, de wei afgegoten en gaat de kaas in de kaasvorm. De rijping duurt 21 dagen tussen de 8° en 12° C met een vochtigheidsgraad van 85%. Zacht van smaak en vergelijkbaar met de smaak van Port Salut. Gewicht: 5 kg Vet %: 40 Melk: Koemelk Gewicht: 3 kg Vet %: 45 Melk: Koemelk Gewicht: 3 kg Vet %: 45 Melk: Koemelk Gewicht: 4 kg Vet %: 50 Melk: Koemelk Soort: Rauwe melk Artnr: 2026 Raclette au lait Cru AOP 61 Soort: Gepasteuriseerd Artnr: 2361 Chèvre Le Pisé du Lot 71 Soort: Gepasteuriseerd Artnr: 2363 Selles-sur-Cher AOP 8 Soort: Gepasteuriseerd Artnr: 2551 Bleu d’Auvergne AOP Raclette is afgeleid van het woord “afschrappen” en dat is precies wat er bij de raclette gebeurt.
De naam verraadt zijn afkomst al: de Lot. Dit kaasje is plat van vorm en heeft een diameter van ongeveer 6 cm. Bereid van 100% geitenmelk door een ambachtelijke kaasmakerij. Een echte streekspecialiteit met een natuurlijke en pure smaak. Een rauwmelkse geitenkaas voorzien van een aslaagje. Het kaasje wordt gedurende twee weken aangerijpt.
Afkomstig uit het Loire-gebied. Bleu d’Auvergne werd in 1854 ontwikkeld door Antoine Roussel. zwitserse kaas. In 1975 krijgt de kaas het AOP-keurmerk, dat wil zeggen dat de melk alleen afkomstig mag zijn van koeien uit de streek. De smaak is licht pikant. Gewicht: 6 kg Vet %: 45 Melk: Koemelk Gewicht: 160 gram Vet %: 45 Melk: Geitenmelk Gewicht: 150 gram Vet %: 45 Melk: Geitenmelk Gewicht: 1,3 kg Vet %: 45 Melk: Koemelk Soort: Rauwe melk Artnr: 2655 Soort: Rauwe melk Artnr: 2600 Soort: Rauwe melk Artnr: 2800 Soort: Gepasteuriseerd Artnr: 1231 10 9 11 Chèvre Boite Poitou Petit Reblochon 11 Vieux Pané 13 14 Brillat Savarin affiné Truffel 12 Le Grand Rustique Langres AOP Corbeille 16 Trappe Echourgnac Noix COUP 15 Saint Nectaire 9 13 Petit Reblochon 101 Chèvre Boite Poitou 11 1 Vieux Pané Le Grand Rustique 12 Franse gewassen korstkaas geproduceerd in de Haute-Savoie.